Valve Hammer Editor Kapı Yapımı Videosu

Counter Strike map yapımı üzerine Valve Hammer Editor Derslerimiz devam ediyor. Bir çok istek olduğu için ve video çekmek biraz zahmetli olduğundan dolayı istekler geç siteye yükleniyor. (Bunda büyük etken konu ekleyen 2 kişi var. Dışarıdan konu gönderme yakında eklenecektir.). Bir çok kişi valve hammer editor kapı yapımını merak ediyordu. XenDance arkadaşımızın mükemmel anlatımıyla valve hammer editor kapı nasıl yapılır? sorularına cevap bulmuş olacağız.

valve hammer editor kapı yapımı

valve hammer editor kapı yapımı

Videolu anlatım tamamen XenDance ye aittir. Bu anlatım video üzerine metin ile desteklenmiş olup herkesin anlayabileceği şekilde anlatılmıştır. Ayrıca HD kaliteye sahiptir. Yani herşey çok net bir şekilde okunur ve görülür. Bu video sayesinde herkes valve hammer editorde kapı yapabilecektir. Valve hammer kapı yapma videosunda kullanılan fdg dosyası farklıdır o yüzden map yaparken canlı gibi duran 2 tane obje göreceksiniz. Biri maskeli beyaz adam diğeri ise oyundan bir yaratık :) . Bu dosyayı XenDance isterse paylaşabilir. O yüzden bu ne bende neden olmuyor gibi garip sorular sormayın.

[FB http://video.ak.fbcdn.net/cfs-ak-ash2/48443/345/114070008647671_16833.mp4]

Eğer videoyu izleyemiyorsanız facebook sayfamızdan izleyebilirsiniz.

Sonradan eklenen bir video, kapı yapımı yanında cam yapımı:

Not: Videoda çalan müzik Lady GaGa – Alejandro dur. Videosunu aşağıdan izleyebilirsiniz.

Etiketler:

50 Responses to “Valve Hammer Editor Kapı Yapımı Videosu”

  1. Roul diyor ki:

    Kapı kapı dediniz :) hiç bir yorum bile yapılmıyor. Yani ne diyelim :)

  2. DeMiReLL diyor ki:

    Allah razı olsun suleyman abı kac haftadır sıteye gırmıodum yenı gordum

  3. DeMiReLL diyor ki:

    Yanlzı suleyman abı ben bu yotumu vıdeoyu ızlemeden once yaptımsıtım cunku vıdeonun super olcanı bılıodum ama vıdeo acılmıor facebook tadan cılmıor :S

  4. DeMiReLL diyor ki:

    Tm facede acıldı cok tsk

  5. Roul diyor ki:

    Demirel anlatım XenDance ye aittir. XenDance ye de teşekkür etmelisin :) .

  6. DeMiReLL diyor ki:

    XenDance tkrler ıyı oldu bu vıdeo bıde mapa nsl obje koycaz tuvalet yatak vb. gibi seylerıde vı kucuk vıedo ıle anltırsan sewınırım…

  7. FakeXen diyor ki:

    Demirell Roul’un videolarinda nesne nasil kesilir gibi anlatimlar var. Nesneleri keserek tuvalet yatak gibi seyler elde edebilirsiniz.

  8. eXeRCuTeR diyor ki:

    Oh be ! Şükür anLattınız !

  9. eXeRCuTeR diyor ki:

    XenDance O kapı Hangi wad dosyasından ?

  10. Roul diyor ki:

    Exercuter lol :) sanki para veriyonuz anlatın diye :) . O ünlemler insaf sonunda anlatabildiler gibi olmuş. Sanki uzun zamandır bekliyormuşsun gibi. Teşekkür etmek yerine oh be! şükür anlattınız! gibi anlamsız bir cümle yazabiliyorsun :) . Biz sana teşekkür ederiz. [Not: sitemizde yorumlarına artık yer verilmeyecektir. ]

  11. XenDance diyor ki:

    Ehuhuhehah bence tamamen kapatalim yorumu bu arada halflife.wad

  12. Roul diyor ki:

    Yorum yapılsın ama yapıcı olsun. Bu tür yorumlar hoş değil. Konu açıldıktan 6 gün sonra yorum atıyorsunuz. Demekki sitenin ziyaretçisi veya takipçisi çok çıkarcı.:)

    Neyse

  13. eXeRCuTeR diyor ki:

    (: 6 gün sonra yorum yazdım çünkü uzun bir süre internete giremedim !

    Ayrıca, özür diLerim :)

    XenDance Bir soru sorabilir miyim ?

    O kapı yı Hangi wad dosyasından kuLLandın ?

    Kısacası senin bilgisayarında bulunan wad dosyalarını siteye ekleyebilir misin ? Eğer kendi yapımın değilse ! Kendi yapımınsa hakkını yemek istemem !

    Bu arada ben bi photoshop tan map e koymak için resim yaptm fakat wally programı hep hata veriyor Bir açıklama yapabilir misiniz ? Wally ile ilgili…

  14. DeMiReLL diyor ki:

    Ben vıeodyu koynunuz gıbı yorum yaptım ve yine XenDance tsk edıyorum. EXERUTER o kapı halflife.wad dosyasında var o wad dosyasını valve ıcınde bulabılrısn.

  15. FakeXen diyor ki:

    Ne zaman yorum yapip yaptiginiz onemli deil isterse 1 yil sonra olsun ama biraz daha insanca yorumlar istiyoruz.Sonucta burda kimse zorunlu deil fakat sanki biz burda zorunluymusuz sizlere video cekmeye sorunlarinizi halletmeye gibi yorumlar cok gormeye basladik.Bu nedenle biraz daha ii yorumlar bekliyoruz.

    Saygilar……………..

  16. Roul diyor ki:

    Fakexen kesinlikle katılıyorum. Sonuçta ücretsiz ve anlaşılır hizmet alıyorsunuz. Burada anlatılanları kimse size anlatmaz. Belki bir çoğunuz valve hammeri bu siteden öğrendi. Belki daha da geliştirdi.

    Ama yorumlarınızda en azından yorum atarken daha iyi niyetli olun. Sonuçta bizim tek işimiz gücümüz bu site değil. Benim elimde 30-35 tane site var. Bu sitelerin 5i firmaların ve o sitelere 2-3 ayda 1 bakıyorum. Kalan 30 siteden 5i yabancı site ve yabancı sitelerden 2sini düzenli kontrol ediyorum ve gidişatlarını takip ediyorum. 25 siteden bir kaçı işe yaramaz çöp site onlara bakmıyorum bile. Fakat elimde bakmak zorunda olduğum daha doğrusu maliyetini çıkartması gereken 10 site var. Bu 10 sitenin en az 5ine bakmam gerek ve bunlardan biride csfrag.net. Bu siteden hiçbir kazancım yok. Yani geliri 0 [SIFIR]. Kalan sitelerin ise tanıtım yazısı backlink vb çalışmalarını yapmak durumundayım.

    Şu an herhangi bir işte çalışmıyorum ve gelirimi siteler üzerinden daha doğrusu yabancı sitelerimden kazanıyorum. O yüzden her istediğinizi gün içinde yada bir gün sonra siteye ekleyemeyiz. Şu ara mola verdik ve Mount and Blade Warband senaryo bölümlerini oynuyoruz :) . Tabiki sitelere arada bir bakıyorum. Yani işlerim aksıyor :) .

    Eklenecek konular ve yapılacak olan çalışmalarda bir düzensizlik var. Bunun asıl nedeni ise siteye 2 kişi bakmamızdır. 3 kişiyiz ama diğer arkadaşımız dershaneye gidiyor. Doğal olarak o arkadaşımız derslerine ağırlık vermeli. Eh 2 kişi olunca herşeyi yapamazsanız. En kıytırık site bile 3-5 yazara sahiptir. Yani iyi ve etkileşimli yazı yazabilmek için en azından sistemli çalışma için 3-4 kişi şart. Neyse bu konuyla ilgili detaylı yazı hazırlanacaktır.

  17. eXeRCuTeR diyor ki:

    Teşekkürler Demirel !

    Ben Valve hammer editor u bu siteden öğrendim :)

    Ve bazen sitenin yeterli kalmadığı durumlarda Google saolsun :D

    Bir başka sitede çok güzel bir konu var adam elleriyle yazmış çok güzel anlatmış… Baştan sonra araba yapımı merdiven gökyüzü hepsini…

    Orda okuyarak anlayamadıklarım oluyor burada video izliyorum kafama yerleşiyor…

  18. Roul diyor ki:

    Anlatım gerçektende çok güzel olmuş. Biraz önce bir kapı yaptım ve çok güzel çalıştı. Aslında harita yapmayacaktım ama saydam cam yapayım derken komple bir mini fun çıktı ortaya :) .

  19. FakeXen diyor ki:

    Videodaki kullandigim aaatrigger normal pembe olanindan farkli kimse niye boyle falan demesin o bir insan yuzu anlamayanlara:D Yuz Gabe Newell’a ait galiba,eger Gabe Newell’in kim oldugunu bilmiyorsaniz bence half life i birakin derim kokten. http://en.wikipedia.org/wiki/Gabe_Newell ogrenmek isteyenlere

  20. RestvioveL diyor ki:

    XenDance herşey iyi hoş güzel, fakat ben bunun butonlusunu arıyorum biliyorsan ve mümkünse video çekip buraya koyarmısın ?

    (Butonlusu derken jailbreak mod’da kullanılan hücre ve onu açmak için buton)

    Yardım edermisin ?

  21. eXeRCuTeR diyor ki:

    Bir soru sorabilir miyim ?

    Bende neden info_player_start eklediğimde veya info_player_deathmatch ekLediğimde Yeşil bir küp çıkıyor ?

    Bunun ayarını yapabilir miyim ? Adamın ayağı yerin içinde olursa BUG da başlar değil mi ?

  22. XenDance diyor ki:

    @Restiovel
    Bu zaten buttonlu dostum
    @eXeRCuTeR
    o senin fgd nin eksikliginden kardesim arama yap sitede adam benzeyenliden vardi.
    Ayrica yerin icinde vye birbirine cok yakin olursalar buglar olur

  23. mehmet diyor ki:

    abi video upload siten ve görüntü yakalma programının adı nedir sölermisin lzmda

  24. Roul diyor ki:

    Mehmet programın adı BB Flashback.

  25. hammer diyor ki:

    beyler elinize sağlık çok güzel olmuş fakat benim gözüme bir kaç şey ilişti

    trigger_multipleyi seçerken orada trigger_gravity gibi birşey vardı o bende yok ve gözükmüyor yazınca da gözükmüyor

    func_door yaparken flags kısmında not in deathmatch adlı bir flag var o da bende yok

    birde trigger_multiple nin flag kısmında no players entity var bu da bende yok

    fdg den olabilir diye düşünüyorum ben cs nin fdg sini kullanıyorum ama bilgisi olan varsa pm pls

  26. Roul diyor ki:

    hammer bizim sitemizdeki fdg dosyasını indirip vhe programına tanıtın. İndirmek için fdg indir diye aratın 2 konuda indirme linki mevcut.

  27. hammer diyor ki:

    bu fdg dosyası farklılık gösterebiliyor sanırım… ben bunu bilmiyordum. tamam indireceğim.

  28. hammer diyor ki:

    bu fdg dosyaları nasıl tasarlanyor

  29. hammer diyor ki:

    bide nasıl bütün func trigger vb.. komutları görebilirim

  30. Onur Mert diyor ki:

    Yana açılması için ne yapıcaz ayarlardan? Yana derken duvarın içine girecek tam yana yani.

  31. XeLı diyor ki:

    peki kac sanıyeden sonra kapanıp acılcanı nasıl ayarlıcaz..

  32. Onur Mert diyor ki:

    Yana açışmayı çözdüm Up down seçeneklerinin üstünde açılar var ordan oluyor. Süre ise delay before resete yaz flagsdan birşey seçme.

  33. Yakamoz diyor ki:

    arkadaslar hammer da origin ile nasil kapi yapilio ben bi kere yapmistim ama unuttum asil yapildigini bilen varsa solesim ;)

  34. Onur Mert diyor ki:

    Yakamoz youtube da var istediğin şey. Biraz arayın da bulamazsanız sorun lütfen burdan bu sözüm anlayana.

  35. Yakamoz diyor ki:

    tmm baska bi forum sitesinden buldum bi bakista yaptim cok kolay hep cok genede saol kardes :)

  36. Yakamoz diyor ki:

    arkadaslar bi sey soracam jail map lar da mesela kafes yapiolar parmakliklar felan o parmakliklari nasil yapioz ben yapiom benim ki siyah oluyo yardim edin lutfen :)

  37. Onur Mert diyor ki:

    Texture bölümüne bars yaz kafesi onla kapla. Func_wall seçip FX lerden birinde bulunan Solid (No Light) seç.

  38. Yakamoz diyor ki:

    YA ole bisey bulamadim tmm texture yi yaptim ama fx lere baktim hep no light die bi sey bulamadim yardim et lutfen :)

  39. sadık ekin diyor ki:

    ya vhede top ıcın yuvarlak yapamıom yardımcı olun :S

  40. ali diyor ki:

    bn düğme ile kapı yapmak istiyorum yani düğme ile acılan kapı bana ulasırsanız sevinirim

  41. The SeTh.. diyor ki:

    Videolar mükemmel. Ama bir jail map nasıl yapılır hepsini bir videoda anlatsanız ayrınyılı bir biçimde güzel olur. Rar dosyası sıkıştırırsın yüklersin öyle indirip yaparız çok istiyorum jail map yapmayı.

  42. Onur Mert diyor ki:

    @Yakamoz Solid dediğim Render mode bölümündeymiş kusura bakma.
    @Sadık ekin bir küp çiz sonra kenarlarından keserek sekizgene benzet. Üsttende sekizgene benzet. Sonra döndürüp tekrar kes, biraz uzun ama bitince el emeği göz nuru güzel bir topun oluyor :D
    @Ali videodaki zaten tuşlu kapı yapımı.
    @The Seth ilk boş vaktimde anlatımını yapıcam merak etme. Ama önce 8-10 tane farklı tipte fun map yapsan daha güzel olur beceri kazanırsın.

  43. The SeTh.. diyor ki:

    @Onur Mert maplerim bayağı var yani hep buradan öğrendiğim bilgilerle. Ben sadece jail yapmak istiyorum yani :)

  44. Muhammet diyor ki:

    Yaa Ben Yapiyorum Aynisini Oyunda Acilmiyor.1 Kere Yaptim Kapi Bana Dogru Acildi :D Lütfen Bana Yardim Edin XenDance senden Bekliyorum Yardimi.Yapabilen Arkadaslar Varsa Eklesinler Lütfen.

  45. ozan diyor ki:

    Bendede Siyahlık oluyor :S barsla kapladım ama func_wall secince kapı ozelligi siliniyor :S yardım edin lutfen

  46. csfrag diyor ki:

    ya benim solt taraftaki arac yerlerim kayboldu nasıl geri getirebilrm acaba??

  47. halil diyor ki:

    ya yardım yanda kaplama secme yeri var ama su kaplaması cam kaplaması gibi seyler yok abi ya sorunu bilen lutfennnnnnnnn????????
    bide cok az kaplama var 10 kere yeniden yukledim ama cam su vb kaplamalar yokk yardım edermisiniz

  48. reha diyor ki:

    bende kapıyı yapıyorum ama propertiesten hiç bişey yapamıyorum birtek yazı yazma yeri çıkıyo nasıl düzeltebilirim??

  49. Görkem diyor ki:

    Ya arkadaşlar ben kapı çiziyorum ama kapı açıldığında karşıma arka zemin çıkıyor :D çözümünü bilen varmı ?

  50. enes can diyor ki:

    abi ben şu bottunu bulamadım
    nerden bulabilirim yardım bide sen orda nesnelerin uzerine tıklayınca oluyo bende x var ona tıklayınca oluyo neden ?

Leave a Reply